4 Temmuz 2011 Pazartesi

Pasta Yapmaca



Pasta yapmaya bayılırım.
Bugün sizlere tavşan pasta yapımını anlatacağım. Yalnız baya bi büyük oluyor.

Pandispanya Hamuru
5 yumurta
6 fincan un
4 fincan şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pasta Kreması
1 yumurta
1 su bardağından biraz az toz şeker
yarım su bardağndan biraz az un
1 paket vanilya
yarım litre süt
parlaklık vermesi için bir kaşık margarin
pasta kremasından iki ölçü çalışılmalı
İç malzemesi
Muz

Süsleme
Kakao

Pandispanyanın yapılışı
Yumurtalar şekerle yaklaşık 10 dk. çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Karışım yağlanmış yuvarlak pasta kabına dökülür. 175 derecedeki fırına verilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılmalıdır. Yuvarlak pandispanyadan 2 tane yapılması gerektiği için ikinci pandispanya hamuru da hazırlanır. Birinci hamur hiç kesilmez. Ancak ikinci hazırlanan hamur kenarlardan kesmeye başlayıp, iç kısımlardan tekrar kenarlara doğru tavşan kulağı şekli verilir. Her iki kenara da bu uygulanır. Bknz: pasta resmi. Ortada kalan kısım ise tavşanın papyonu olacaktır. Sonra kesilen tüm hamurları ortadan ikiye ayırarak, şekerli suyla hafifçe ıslanır. Daha sonra hazırlanan krema, aralarına sürülür. Dilimlenmiş muzlar konur. Her pastanın parçası üstüne kapatılır. Yüzeyine de kalan kremadan düzgün bir şekilde sürdükten sonra, resimdeki gibi süslemeler yapılır. Kakao kalan kremaya eklenerek kakaolu kremayapılır ve pasta sıkacağıyla resimdeki gibi şekil verilir. Siz de dilediğiniz gibi şekiller verebilirsiniz. Renkli şekerleri kırarak tavşanın yanacıklarına ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder